Što radimo

Ono što volimo...

...web... Orijentirani smo isključivo na izradu, dizajn, razvoj i održavanje web stranica. Naravno, surađujemo s mnogima, tako da je rijetko koji problem ili zahtjev nerješiv i ako, možda, nije striktno u našoj domeni. U svojoj karijeri smo radili sa mnogim tehnologijama, ali odlučili smo fokusirati svoje znanje i raditi i pratiti samo određeno područje. Upotreba širokoraširene LAMP tehnologije i nama odgovara, tako da smo većinom na tome. Pretežno smo programerski orijentirani, mada nam ni dizajn nije slaba strana.

Prezentacija. Svi naši dizajni su originalni i izrađeni samo za određenog klijenta i u skladu sa njegovim željama (i mogućnostima). U slaganju (X)HTML-a poštujemo web standarde tako da stranice koje mi izradimo imaju sve one prednosti koje takav način rada nudi (tko zna o čemu pričamo - zna, tko ne zna - njemu dva ;-). Postavljanje stranica u (X)HTML radimo isključivo u text editoru, dakle, nikakvim pomoćnim vizualnim alatima. Na taj način imamo potpunu kontrolu nad krajnjim rezultatom. Kompletno formatiranje i statički vizualni elementi se rješavaju putem CSS-a.

Slatkiši. Da bismo pospješili korisnički ugođaj prilikom surfanja po našim stranicama, tamo gdje je prikladno koristimo blagodati JavaScripta i tehnike rada zasnovanoj na JavaScriptu u narodu popularno nazvanoj AJAX. JavaScript (poštujući najnovije trendove) ne stavljamo unutar samog (X)HTML-a već se "kačimo" na elemente putem DOM-a. Ova tehnika se u narodu popularno zove "nenametljivi javascript" (Unobtrusive JavaScript) i preferirani je način rada jer povećava brzinu otvaranja stranica, budući ih čini manjim i čistijim.

Programiranje. U "uglazbljivanju" (X)HTML-a putem serverskih skripti i baze podataka, koristimo naš "custom made" framework preko kojega radi naš CMS kodnog imena "MetaSpot". On je srce svake web aplikacije proizvedene u našoj "tvornici slatkiša". Sve (ili samo one koje vama konkretno trebaju) mogućnosti ovog robusnog alata možete saznati ako se odlučite na izradu svoje web aplikacije baš kod nas...

Pitanja. Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas slobodno. Rado ćemo vam odgovoriti na bilo kakva pitanja i ako je moguće pomoći. Da bismo vam olakšali ovaj put, uvijek na dnu imate kontaktnu formu u koju na brzinu upišete što vas zanima ili vam nije jasno i mi ćemo vam se javiti natrag u najkraćem mogućem roku.

Meta Studio Team